marți, 13 septembrie 2011

Tesla coil


Savantul american Nikola Tesla, nascut in satul Smiljan, Croatia (a trait intre anii 1856-1943), are peste 200 de brevete de inventie pe numele, el fiind cel care a creat o multitudine de lucruri de la banala bobina Tesla (inventata in 1891) la generatorul de curent alternativ, sistemul de aprindere al autovehiculelor, lumina fluorescenta, primul robot telecomandat, radioul si multe altele. A murit sarac si uitat la varsta de 86 de ani, in ultimii ani de viata, era privit ca un om de stiinta nebun remarcandu-se prin declaratii bizare despre posibilele dezvoltari stiintifice.
Bobina Tesla este un transformator special care alimentat de la retea sau baterii produce tensiuni foarte mari ajungand pana la 2 milioane de volti obtinandu-se curent de inalta frecventa, este un transformator bobinat in aer (fara miez), in care primarul si secundarul sunt acordate sa functioneze la o frecventa de rezonanta.
Ideea de la care a pornit acest experiment este legata de o furtuna, citez: ”Observam undele stationare, desi pare imposibil, aceasta planeta, în ciuda dimensiunilor sale, se comporta ca un conductor de mici dimensiuni. Semnificatia extraordinara a acestui lucru în ceea ce priveste transmiterea energiei wireless, mi-a devenit clara. Nu numai ca puteam transmite orice mesaj telegrafic fara fire oriunde, dar si sa imprim la orice distanta de pe glob slabele modulatii ale vocii umane, mai mult, sa transmit energie, în cantitati nelimitate oriunde pe glob, fara pierderi.”
Acest experiment produs la Colorado mai este si acum invaluit de mister si secrete, savantul construind 2 bobine absolut uriase, punandu-se si azi intrebarea daca chiar a reusit ''sa transmita energie wireless''. Cert este ca oamenii au putut vedea cel mai mare fulger produs vreodata de mâna omului: peste 40 metri, acesta auzindu-se de la o distanta de peste 22 de mile, iar o aura albastra a înconjurat întreaga zona.
Descoperind frecventa de rezonanta a Pamantului, a plasat un oscilator in pamant care a rezonat la aceeasi frecventa cu a pamantului reusind sa produca astfel primul cutremur artificial.
Ridicularizat in presa vremii de atunci, a sustinut ca exista si alte civilizatii in spatiu, fiind imposibil ca din miliarde de planete numai una singura sa fie locuita: Pamantul, el sustinand acest lucru pe baza receptionari unor semnale repetate din spatiu.
Tot datorita unor experimente ''ciudate'', Tesla s-a trezit intr-un alt plan temporal, relatand ca a putut vedea in acelasi timp, trecutul, prezentul si viitorul. Ideile lui Tesla au stat la baza faimosului experiment Philadelphia din octombrie 1943, cand vasul “USS Eldridge” a fost proiectat intr-o alta dimensiune.
In ultimi ani din viata a lucrat la un ''scut chinezesc invizibil'', era de fapt un scut energetic care si azi pare imposibil de realizat, scopul acesteia era sa aduca pacea in lume dar ideea sa era privita ca cea mai redutabila arma. Tocmai cand a anuntat ca a terminat cercetarile privind aceste experiment, el moare, luand secretul cu el in mormant, fiind in plin razboi mondial, moartea sa nu este lipsita de controverse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu